السلام عليكم ورحمه الله
طريقة عمل الكوردن بلو دايت واورز بالشعرية ووفري أكثر من 500 سعر حراري
اكلتى النهارده لذيذه جداااا وخفيفه اوى ومتفرقيهاش عن العاديه بالعكس الطعم الذ
تعالوا نبدأ بسم الله
اولا جبت صدور فراخ بانيه ودقيتها عشان تبقى رقيقه
وحضرت التتبيله كوبايه زبادى وبصلايه مبشوره ونص معلقه صلصه وتوابل وبهارات وبعدين تبلت بيها الفراخ وسيبتها 3 ساعات
بعد كده فردت قطعه
وحطيت قطعتين لانشون بيتى وشويه جبنه مبشوره اى نوع
(طبعا الكوردن بلو ممكن يتحشى بسطرمه- تركى مدخن_ ... اى حاجه ليكى حريه الاختيار فى الحشو والجبنه)
ونقفلها كويس بخله ونثبتها
وهكذا لحد ما نخلص الكميه كلها
بعد كده نجيب دقيق وبيض وبقسماط
نحطها فى الدقيق
بعدين البيض
واخيرا البقسماط
بعد كده نرصها فى قالب او اى صينيه
وندخلها الفرن ساعه لحد ماتستوى وكل 10 دقايق نرش عليها رشه ميه خفيفه بواسطه بخاخه
عشان تبقى كرسبى
على ماتستوى عملت ارز بالشعريه ودايت×دايت
حطيت معلقه زيت ذره ونزلت بالشعريه احمرها
لما اتحمرت نزلت بالرز المغسول وشوحته
وبعدين ضفت الميه على حسب كميه الارز وحطيت ملح
وسيبته يستوى وده لما خلص
ودى الفراخ لما طلعت الريحه قلبت الشقه ههههههههه
شايفين الجبنه ساحت ازااااااى
تعالو نغرف بقى
فى طرقتين ممكن يتعمل ساندوتشات زى كده
نجيب فينو وانا بحب الصغير
نفرد طبقه مايونيز لايت
بعدها شرايح طماطم
بعدها حلقات كوردن بلو
واخيرا كاتشب بسيط
هاه مين هتاخد قطمه افتحى بقك هههههههههههه
وممكن نقدمه جنب الارز بالشعريه كده
وبالهنا والشفاء
طريقة عمل الكوردن بلو دايت واورز بالشعرية ووفري أكثر من 500 سعر حراري
اكلتى النهارده لذيذه جداااا وخفيفه اوى ومتفرقيهاش عن العاديه بالعكس الطعم الذ
تعالوا نبدأ بسم الله
اولا جبت صدور فراخ بانيه ودقيتها عشان تبقى رقيقه
وحضرت التتبيله كوبايه زبادى وبصلايه مبشوره ونص معلقه صلصه وتوابل وبهارات وبعدين تبلت بيها الفراخ وسيبتها 3 ساعات
بعد كده فردت قطعه
وحطيت قطعتين لانشون بيتى وشويه جبنه مبشوره اى نوع
(طبعا الكوردن بلو ممكن يتحشى بسطرمه- تركى مدخن_ ... اى حاجه ليكى حريه الاختيار فى الحشو والجبنه)
ونقفلها كويس بخله ونثبتها
وهكذا لحد ما نخلص الكميه كلها
بعد كده نجيب دقيق وبيض وبقسماط
نحطها فى الدقيق
بعدين البيض
واخيرا البقسماط
بعد كده نرصها فى قالب او اى صينيه
وندخلها الفرن ساعه لحد ماتستوى وكل 10 دقايق نرش عليها رشه ميه خفيفه بواسطه بخاخه
عشان تبقى كرسبى
على ماتستوى عملت ارز بالشعريه ودايت×دايت
حطيت معلقه زيت ذره ونزلت بالشعريه احمرها
لما اتحمرت نزلت بالرز المغسول وشوحته
وبعدين ضفت الميه على حسب كميه الارز وحطيت ملح
وسيبته يستوى وده لما خلص
ودى الفراخ لما طلعت الريحه قلبت الشقه ههههههههه
شايفين الجبنه ساحت ازااااااى
تعالو نغرف بقى
فى طرقتين ممكن يتعمل ساندوتشات زى كده
نجيب فينو وانا بحب الصغير
نفرد طبقه مايونيز لايت
بعدها شرايح طماطم
بعدها حلقات كوردن بلو
واخيرا كاتشب بسيط
هاه مين هتاخد قطمه افتحى بقك هههههههههههه
وممكن نقدمه جنب الارز بالشعريه كده
وبالهنا والشفاء
منقول من مطبخ فتوكة جميل جدا في منتدي فتكات
♥نور خبيره تجميل♥
تعالوا بقى نحسب الكالورى (الحساب ده لقطعتين كوردن بلو)
الكوردن بلو العادى
قطعتين فراخ = 200 كالورى
حشو او نوع لحوم = 150 كالورى
جبنه كامل الدسم طبعا= 180 كالورى تقريبا مش هقول 200
زيت للقلى = 400 كالورى على اقلللل اقلللل تقدييييييييير ال 400 كالورى دول يعنى 4 معالق زيت بس هههههههه ويستحيل دول يقلوا حاجه
يعنى الاجمالى = 930 كالورى
الكوردن بلو بتاعنا
قطعتين فراخ =200 كالورى
حشو اللانشون = 70 كالورى
جبنه لايت =75 كالورى
مفيش نقطه زييييييييييت يعنى
يعنى الاجمالى =345 كالورى
يعنى وفرنا 585 كالوى انتوا متخيلين الرقم رقم رهييييييب
يارب اكون قدرت اثبتلكم ان احنا بناكل حشو بطن وخلاص مش مهم عندنا صحتنا
ياجماعه ركزوا فى اللى بتاكلوه كويس واى حاجه تخش جسمك" ان لبدنك عليك حق"
اتمنى تجربوا الاكلات دى وان شاء الله هتنول رضاكم
اشوفكم فى وصفه جديده
فى حفظ الله
بالله عليكم متنسوش التقييم وادعولى بصلاح الحال وحسن الخاتمه ولكم بالمثل ان شاء الله
♥نور خبيره تجميل♥
0 المشاركات:
إرسال تعليق