Slideshow

طريقة عمل دومينوس بيتزا دايت بالصور

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


الحلقه الاولى من (هناكل صح) مع نور خبيره تجميل..(دومينوس بيتزا دايت من مطبخى بالصور)

البيتزا هنا مش زى اى بيتزا هتدوقيها وتحددددددى

دى طريقه دومينوس بيتزا الاصليه مع شويه تعديلات لجعلها اصح وهثبتلكم فى الاخر معنى كلامى ده ايه بالبرهااااااان



طبعا انا مستعمله هنا جبنه رومى نصف دسم ومفيش داعى لخاليه الدسم لانها هتترمى لكن النصف دسم تعادل كتييير الكامله الدسم

اول حاجه المقادير
ربع كيلو دقيق اسمر
ربع كيلو دقيق ابيض
كوب ماء شعير (بيريل ) اللى بيشربوها عشان يسترجلوا ههههههههه
معلقه خميره فوريه
معلقه سكر ونص معلقه ملح ونص معلقه فلفل اسود
معلقه عسل ابيض (اختيارى )
3 معالق زيت نباتى او زيت زيتون يكون افضل

والحشوه زى ماتحبى انا بحبها
فلفل وطماطم وزيتون وجبنه فقططط

تعالو نشوف التكنيك

اولا دى صوره المقادير

الحلقه الاولى من (هناكل صح) مع نور خبيره تجميل..(دومينوس بيتزا دايت من مطبخى بالصور)


هنا حطيت كل المكونات الجافه مع بعضها

الحلقه الاولى من (هناكل صح) مع نور خبيره تجميل..(دومينوس بيتزا دايت من مطبخى بالصور)


وهنا لما حطيت البيريل والزيت وعجنت كويس لمده 5 دقايق وسيبتها ترتاح ساعه

الحلقه الاولى من (هناكل صح) مع نور خبيره تجميل..(دومينوس بيتزا دايت من مطبخى بالصور)


هنا لما خلصت عجين

الحلقه الاولى من (هناكل صح) مع نور خبيره تجميل..(دومينوس بيتزا دايت من مطبخى بالصور)


وهنا لما خمرت ماشاااااااء الله عاليه وجميله


الحلقه الاولى من (هناكل صح) مع نور خبيره تجميل..(دومينوس بيتزا دايت من مطبخى بالصور)




دهنتها بصلصه خفيف ورصيت عليها شرايح طماطم وفلفل وزيتون

الحلقه الاولى من (هناكل صح) مع نور خبيره تجميل..(دومينوس بيتزا دايت من مطبخى بالصور)




وهنا لما حطيت الجبنه الرومى اللايت

الحلقه الاولى من (هناكل صح) مع نور خبيره تجميل..(دومينوس بيتزا دايت من مطبخى بالصور)



ولكم ان تتخيلوا شكلها وهى لسه خارجه من الفرن فوق الرووووووعه
اولا العجينه طريه جدا وكأنك حطالها 10 علب زبادى
ثانيا نكفتها تحفه ومتخافوش من البيريل لان نكهته مالهاش اى اثر

ولكن معرفتش اصورها لما خرجت لان اخت زوجى كانت جيالى وانا حضرتها قبل ماتيجى عشان اوريهالكوا وسيبتها على السوا عشان تكون سخنه ومينفعش اصورها وهى هنا لحسن تقول هتمسكها عليه ذله ههههههههه

جربوها وعلى ضمانتى الشخصيه جد هتعتمدوا الطريقه دى خلالالالاص

تعالوا بقى نحسب فرق الكالورى بين دومينوس بيتزا الاصليه ودومينوس بتاعتنا

الاصليه
500 جرام دقيق ابيض = 500 كالورى
ربع كوب زيت = 600 كالورى
كانز بيريل = 56 كالورى
م سكر + م عسل = 50 كالورى
الحشوه (جبنه على الاقل نوعين واكيد كامله الدسم + لحوم ايا كان نوعها + زيتوت وفلفل وطماطم ) = 700 كالورى على الاقلللللللل يعنى المجموع 1900 كالورى تقريبا




دومينوس بتاعتنا

ربع كيلو دقيق ابيض + ربع دقيق اسمر = 350 كالورى
3 م زيت = 300 كالورى
كانز بيريل = 56 كالورى
م سكر + م عسل = 50 كالورى
الحشوه ( فلفل طماطم زيتون جبنه لايت) =300 كالورى

الاجمالى 1055 كالورى

يعنى الفرق = 850 كالورى يعنى وفرنا سعرات 850 شوفوا الفرق الشاسع

كلمه اخيرا
ليكو عليه حق وليه عليكوا حق
حقكوا انى افيدكم باللى اقدر عليه واى حاجه اتعلمتها اقولهالكم لان

"من علم علما فكتمه ، ألجمه الله يوم القيامة بلجام من النار"

وحقى عليكوا انكوا تقدروا تعبى ومجهودى وتردوا ولو رد بسيط او دعوه بظهر الغيب تكفينى

ولو كنتى استفدتى اى شىء منى ولو بسيط انا هكون مبسوطه وسعيده جدا
وانتظرونى فى اكله جديده ان شاء الله

فى رعايه الله
منقول من مطبخ عضوة في منتدي فتكات
نور خبيره تجميل

0 المشاركات:

إرسال تعليق

مرات مشاهدة الصفحة في الأسبوع الماضي

بحث المدونة

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More